Jual Balik:

Kit Biasiswa:

Koleksi Biasiswa Malaysia 2010

Rahsia Anak Pintar:

Rahsia Anak Soleh:

Jimat elektrik:

mmm

Belajar Bahasa Inggeris:

Nak Berhenti Merokok?

Pertolongan Cemas:

Perfect Slim Diet:

Sunday, June 6, 2010

Fakta-Khasiat Air Suam

Sebar2 kan lah…

Fakta ini sangat bagus. Bukan semata-mata berkenaan air suam, tetapi berkenaan Serangan Jantung … Masyarakat Cina dan Jepun minum teh panas untuk ketika bersarapan, bukannya air sejuk, mungkin inilah masanya kita perlu mengubah tabiat minum semasa makan.Kepada sesiapa yang gemar minum air sejuk, fakta ini sangat bermakna buat anda. Memanglah sesuatu yang nikmat untuk minum segelas air sejuk selepas makan. Walaubagaimanapun, air sejuk akan melikatkan minyak yang kita makan bersama hidangan. Sudah tentu ia melambatkan lagi proses pencernaan.
Sekali gumpalan minyak ini bertindakbalas dengan asid di dalam perut, ia akan memecah dan diserap oleh enzim intestine lebih cepat berbanding makanan pejal. Ia akan selari dengan enzim intestine. Dalam masa terdekat, ia berpotensi bertukar menjadi lemak dan mendorong kepada kanser. Adalah penting untuk minum sup panas atau air suam selepas makan.

Petanda Lazim Serangan Jantung Amaran berkenaan serangan jantung

Anda seharusnya mengambil tahu yang petanda serangan jantung bukan sahaja pedih pada sebelah kiri dada.. Awasi jika terasa sakit yang menyesakkan pada dada kiri. Mungkin anda belum pernah merasa sakit dada semasa terkena serangan jantung. Muntah-muntah dan berpeluh berlebihan juga antara tanda-tanda lazim.

60% pesakit yang terkena serangan jantung adalah ketika sedang tidur dan tidak boleh bangun dari tidur. Sakit pada dada boleh menyebabkan tidak sedarkan diri. Berhati-hati dan berjaga-jagalah sentiasa.. Lebih banyak yang anda ketahui berkenaan serangan jantung, maka lebih peluang untuk anda terselamat. Pasni kene start minum air suam kerap ler…

Khasiat Minum Air Suam

Apabila pulang ke kampung halaman, saya selalu memerhatikan orang-orang tua di kampung. Ada di antara mereka yang kadang-kadang umurnya dah lanjut tapi kesihatan sentiasa terjaga. Badan mereka sentiasa cergas. Pada pendapat saya, kadang-kadang kita perlu juga mendengar petua-petua "orang-orang lama" ini untuk amalan harian kita walaupun kita sekarang dah moden. Pada saya amalan kesihatan yang baik perlu diamalkan seharian tidak kiralah sama ada amalan tersebut tradisional atau moden. Paling penting, kita perlu sentiasa sihat dan cantik. Itu matlamat kita. Dalam memastikan badan kita sentiasa sentiasa sihat dan cantik perkara yang perlu diberi perhatian ialah perjalanan darah kita. Kita perlu sentiasa memastikan perjalanan darah kita sentiasa berjalan dengan baik. Sebab itulah "orang-orang lama" mengamalkan berurut. Dengan berurut, urat-urat dalam badan kita dapat dibetulkan. Untuk perhatian anda semua berurut di sini bukan "massage". Berurut selalunya dilakukan oleh bidan-bidan kampung atau tukang urut tradisional. Pelbagai cara boleh dilakukan untuk melancarkan peredaran darah. Namun begitu pada kali ini saya ingin berkongsi petua untuk melancarkan perjalanan darah sekaligus dapat membantu melangsingkan badan serta menyihatkan badan. 
 
Petua kali ini ialah meminum air suam. Nampak mudah kan. Amalkan meminum air suam pada awal pagi selepas bangun daripada tidur. Minum air suam sekurang-kurangnya 8 gelas sehari. Mengapa minum air suam ini penting? Sebenarnya, untuk pengetahuan anda semua, badan kita terdiri daripada 80% air. Oleh sebab itu, untuk memastikan system dalam tubuh kita berjalan dengan baik kita perlu minum air suam dengan banyak. Air dalam badan kita berfungsi untuk mengangkut oksigen ke sel-sel dalam badan kita. Apabila sel dalam badan kita dapat berfungsi dengan baik badan kita akan sentiasa sihat dan cantik. Cuba anda amalkan sentiasa kerana "orang-orang lama" memang amalkannya dan ternyata berkesan. Kebanyakan mereka yang mengamalkan minum air suam ini ternyata cantik dan langsing.

Rahsia Anak Pintar:

Rahsia Anak Soleh:

Belajar Bahasa Inggeris:

Kit Biasiswa:

Koleksi Biasiswa Malaysia 2010

Jimat Elektrik:

Perfect Slim Diet:

Kerja Kerajaan:

Pertolongan Cemas:

Nak Berhenti Merokok?:

Jual Balik:

Artikel Yang Sering Dibaca Pelawat KEKAL SIHAT: